Hjälp genom parterapi

Relationer är inte lätt och det kan vara svårt att ta steget och prata om det som skaver. Ofta kämpar man på med jobb, barn och alla måsten och glömmer bort att man även måste kämpa för varandra.

Ibland avlöser det ena bråket det andra och man undrar hur två människor som en gång tyckte så lika helt plötsligt inte längre tycks ha något att säga varandra. Man frågar sig om det fortfarande finns något att ge och om det verkligen går att hitta tillbaka till varandra. Många gånger kan det vara bra att ta hjälp utifrån av en terapeut. Särskilt om det finns barn med i bilden då de ofta plågas mycket av föräldrar som inte kan komma överens.

Viktigt att terapeuten är utbildad psykolog eller psykoterapeut

Chansen att lyckas med parterapin ökar om man söker hjälp tidigare. Men det gäller också att hitta en bra parterapeut som man känner förtroende för. Tyvärr finns det en hel del terapeuter utan egentlig utbildning. Att tillsammans enas om att man ska gå i terapi är ett viktigt steg och då gäller det att också ge sig själva en ärlig chans. Det är därför jätteviktigt att man väljer en erfaren terapeut som även är utbildad psykolog eller psykoterapeut. De använder sig bara av behandlingsmetoder som har ordentligt stöd i forskningen, som exempelvis KBT och IBCT. Det är behandlingsformer som visat sig extra effektiva på just relationsproblem. I behandlingen har man fokus på förändring och jobbar med kommunikationsträning, men även med acceptans för varandras olikheter. Läs mer om parterapi på denna sida: parterapistockholm.com