Kör säkrare med dubbdäck

När vintern slår till och vägarna består av snö och is, vilka däck vill du helst ha på bilen då? Att ha sommardäck är direkt olagligt, MS-däck är lagligt men inte lika säkert som att ha dubbdäck.

Det är samma visa varenda vinter, det är dags att sätta på vinterdäcken. Vilket datum det är beror helt på vad vädret säger. Det finns olika sorters och märken på däck. Allt från väldigt dyra däck till budgetdäck. Trots att man köper billigare däck kan de hålla en väldigt lång tid. En del väljer även att köpa sina däck begagnat, vilket kan vara en ren vinst för en. Anledningen till att man ska ha just dubbdäck är för säkerheten. Trots att vi här i Sverige får ha allround däck, så är dubben mycket säkrare. De ger ett bättre fäste på vinterunderlaget och dessutom håller de längre. Beroende på var man bor i landet kanske man inte tycker att det lönar sig att köpa dubbdäck. Men slår vintern till, då önskar man att man hade det.

Skaffa dina dubbdäck i tid

Många har samma fälgar till både sommar och vinterdäck, vilket innebär att man behöver byta dem varenda säsong. För att ha dina dubbdäck redo för när vintern kommer så bör du köpa dem i tid. Man kan få hjälp av en däckverkstad att köpa hem däcken. Ibland har de på lagret, i annat fall kan de ofta hjälpa en att ta hem dem. Det är smidigt att få hjälp från samma ställe som sedan kränger om däcken.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar