Hjälp någon att ta sitt körkort – gå en handledarkurs i Stockholm

Känner du någon som ska ta körkort och har frågat dig om hjälp med övningskörning? Innan du kan börja med det måste du gå en handledarkurs. Kontakta en trafikskola i Stockholm för hjälp med det.

Många med körkort har någon gång fått frågan om att hjälpa till med övningskörning. Det kan vara sonen, dottern eller kanske grannens barn som bestämt sig för att ta körkort och nu ska börja övningsköra. Att övningsköra med någon som man känner kan kännas tryggare än med en okänd trafikskolelärare. Många vill också övningsköra privat av ekonomiska skäl.

Om du fått frågan om att hjälpa till med övningskörning så vet du säkert att det är svårt att säga nej. Klart att man vill hjälpa till om man kan, speciellt om det är någon nära som längtat efter sitt körkort. Du kanske själv har haft ditt körkort i flera år, känner dig säker på din bilkörning, trygg vad gäller trafikregler och känner att du har något att lära ut.

Handledarkurs är numera obligatorisk

Innan ni börjar övningsköra behöver du dock gå en handledarkurs i Stockholm. Sedan 2006 är det obligatoriskt att gå en handledarkurs för att kunna vara handledare för privat övningskörning. På en sådan kurs får du bland annat tips, råd, information om bra kursmaterial samt kunskap om vilka områden som är lämpliga för övningskörning. Allt i syfte att du på bästa sätt ska kunna hjälpa din elev på hens väg mot det efterlängtade körkortet.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar