MC-kort – en utbildning mitt i Stockholm

Det behöver inte alls vara svårt att ta MC-kort. Den teoretiska delen gör man på en trafikskola mitt i centrala Stockholm och där börjar man också sin körning som för ut på de öppna vägarna.

Om man bor i stan längtar man kanske efter den tid på året när det går att ta fram hojen och ge sig ut i friheten. Då är det väldigt bra att man kan göra sin utbildning på en trafikskola som ligger centralt och som är lätt att nå.

En stor del av utbildningen är teoretisk, bland annat den viktiga riskettan, och därför är det en fördel att ta MC-kort i Stockholm. Övningskörning i stadstrafik är ju precis lika viktig som den man gör på landsväg, även om hastigheten är annorlunda. Där börjar man ju med att lära sig själva hanteringen av cykeln och att manövrera den i alla situationer.

Tar man MC-kort i stan kommer man snabbt ut på landsväg

När det sedan kommer till att behärska och hantera en motorcykel på landsväg och i höga hastigheter så är det lätt att ta sig ut från stan. En mc är smidig i stadskörning men det är kanske frihetskänslan av att känna vinddraget på en landsväg som man längtar efter.

Under övningskörningen tar man sig lätt tillsammans med sin trafiklärare från de centrala delarna och ut på vägarna. Att kunna manövrera cykeln är viktigt, men man måste också klara det teoretiska kunskapsprovet, och då finns handledaren där för att hjälpa till under inlärningen.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar