Packa smart inför flytten

För att inte bära med sig saker i onödan till den nya bostaden gör man bäst i att först rensa, innan man börjar flyttpacka. Att packa tar en hel del tid, i alla fall om man ska göra på rätt sätt.

Många tycker att själva bärandet och flyttandet av själva bohaget är det jobbigaste med en flytt. Men det som oftast tar längst tid är själva packningen. Men för att inte släpa med sådant som man inte längre använder gäller det att först rensa. Trasiga saker lämnar man till återvinningen, medan annat kan skänkas bort eller säljas. För att flyttpackningen ska bli lyckad gäller det att börja i god tid, gärna flera veckor innan och absolut inte bara kvällen innan flyttdagen. I alla fall om man vill att sköra glas- och porslinsföremål inte ska gå sönder.

Så gör proffsen

Packa som en pålitlig flyttfirma i Göteborg och slå in glas i silkespapper eller bubbelplast och packa dem först i mindre lådor, vilka sedan placeras i en vanlig flyttkartong. På så vis skyddas de bättre mot stötar. Även tallrikar slås in i papper men placeras i stället stående på högkant i flyttkartongerna. Det gäller att även ta hänsyn till tyngden så att kartongerna inte blir för tunga. Fyll ut med tidningspapper eller andra lättare saker som kökshanddukar, kuddar etc. Detsamma gäller kartonger med böcker. Märk alla kartonger med innehåll och vilket rum de ska placeras i så blir det enklare att hitta och packa upp saker i rätt ordning på den nya adressen.